Bloemkoolsoep met pickles
Ingrediënten:
- 1 bloemkool
- 1 prei stengel
- 2 uien
- 1L groentebouillon
- kruiden naar keuze (laurier, look,...)
- 100gr pickles
- olijfolie
- boter
- peper en zout
Bereiding:
1) snij de bladeren van de bloemkool, en snij de bloemkool in stukjes en spoel even met water
2) was de prei, en snij het grootste deel van het "groen" af. Versnij de prei in stukjes.
3) pel en snij de ui (en eventueel de look) fijn
4) warm een grote pot op, en voeg wat olijfolie en boter toe
5) fruit de ui (eventueel de look) en de prei
6) voeg de blokjes bloemkool toe
7) overgiet met de groentenbouillon (en voeg eventueel een laurierblaadje toe)
8) laat zeker 10min goed doorkoken, daarna 30-40min op een warm vuurtje verder laten garen met het deksel op de pot tot de bloemkool helemaal zacht is.
9) haal eventueel het laurierblaadje uit de soep en kruid bij met peper en zout
10) mix het geheel tot een romige soep
11) voeg 100gr pickles van Camp's toe, en mix nogmaals tot één geheel
Smakelijk!
Bekijk het recept hier